До 15 октомври се подават заявленията за отпускане на еднократна

...
 До 15 октомври се подават заявленията за отпускане на еднократна
Коментари Харесай

300 лева за учениците: Как се подават заявленията, кога отпускат помощта?

 

До 15 октомври се подават заявките за разпределяне на еднократна помощ от 300 лева за възпитаници, записани в първи и осми клас, и за възпитаници, които не престават образованието си във втори, трети и четвърти клас.

Средствата се изплащат на два пъти - 50 на 100 от размера се дава след влизане в действие на заповедта за отпущането на помощта, а остатъкът - при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, показват от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП).

Заявленията се подават в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес.

 Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 4 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО и СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО) България 2 мин. Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО)  Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 4 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО и СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО) България 2 мин. Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО)

Еднократната помощ за образователната 2024/2025 година се дава без значение от приходите на фамилиите.

Ако родителите на първокласници и осмокласници желаят да получат помощта преди началото на образователната година, е належащо да приложат уверение от учебното заведение, че детето им е записано в съответния клас.

От тази есен право на тези пари имат родителите на всички деца от 1. до 4. клас и за 8. клас в общински и държавни учебни заведения

От организацията прецизират, че това е по този начин, защото в тези стадии на образование има наложително записване. По длъжностен път Агенцията получава от Министерството на образованието данните за действително записаните възпитаници в съответния клас на образование най-рано на 5 октомври, т.е. след началото на образователната година, предава Българска телеграфна агенция.

При подаване на заявката за разпределяне на еднократна помощ за учениците от втори, трети и четвърти клас не е належащо да се показва такова уверение.

Снимка: iStock

„ Това е подбудено от събитието, че в общия случай учениците, сполучливо приключили първи, втори и трети клас, не престават автоматизирано образованието си в по-горен клас, без да е належащо категорично да минават процедура по записване в учебно заведение след завършването на предходния “, разясняват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Най-много 56 милиона лв. " коства " новата помощ, пресмята ръководителят на обществената комисия

Подаването на заявление става персонално посредством показване на персонална карта. Може да се изпрати и посредством лицензиран пощенски оператор, в това число посредством услуга за електронна предложена поща, както и по електронен път с дипломиран електронен автограф. Друга опция е по електронен път чрез електронна административна услуга според Закона за електронното ръководство.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР